ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Ασφάλεια Λιμενικών Εγκαταστάσεων

Στις 3 Μαρτίου 2005, ο λιμένας της ΝΑΒΙΠΕ Πλατυγιαλίου Αστακού εφαρμόζοντας τις προϋποθέσεις ασφαλείας για τις εγκαταστάσεις πλοίων και λιμένων βάσει του Κώδικα SOLAS XI -2 ISPS (Ασφάλεια Εγκαταστάσεων Διεθνών Πλοίων και Λιμένων) πιστοποιήθηκε από την Ελληνική Δημοκρατία – Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας με ανακοίνωση στο Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό ΙΜΟ με στοιχεία Νο. 3732.3/69/2005.

Αυτή η άρτια εφαρμογή της νομοθεσίας, περιορίζει κάθε είδους περιστατικό τρομοκρατίας, που θα μπορούσε να επηρεάσει το λιμάνι και τα σκάφη και εξασφαλίζει την εμπιστοσύνη των χρηστών του. Ιδιαίτερα αναφέρονται τα ακόλουθα:

  • Υπάρχει Πύργος Ελέγχου με καθαρό πεδίο ορατότητος τόσο στην ξηρά αλλά και στο λιμενικό χώρο, ο οποίος φιλοξενεί όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές ασφαλείας και αποτελεί το κέντρο συντονισμού όλων των πρωτοκόλλων ασφαλείας και ελέγχου της  κίνησης του λιμένα.
  • Η περιοχή είναι πλήρως περιφραγμένη, φωταγωγημένη, υπό παρακολούθηση και περιπολία σε 24ωρη βάση
  • Η κεντρική πύλη ελέγχεται με σύστημα παρακολούθησης και ηλεκτρονικές συσκευές ασφαλείας.
  • Όλο το προσωπικό και οι επισκέπτες είναι εγγεγραμμένοι και έχουν κάρτες αναγνώρισης.
  • Όλα τα οχήματα είναι ελεγμένα και εγγεγραμμένα.
  • Η προκυμαία και η λιμενική λεκάνη ελέγχεται συνέχεια με σκάφη περιπολίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή τηλεφωνικώς

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ LOGISTICS

ΑΚΑΡΠΟΡΤ Α.Ε

H ΑΚΑΡΠΟΡΤ A.E. ιδρύθηκε το 2000 και είναι η εταιρεία που διαχειρίζεται και διοικεί το λιμένα της ΝΑΒΙΠΕ Πλατυγιαλίου Αστακού. Η στρατηγική θέση του λιμένα που βρίσκεται στο μέσον της Δυτικής Ελλάδος και σε μικρή απόσταση από τον άξονα Suez-Gibraltar, τον καθιστά ως ένα σημαντικό κόμβο στη λογιστική αλυσίδα (logistics hub) των ροών φορτίων μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ανατολής, ενώ παράλληλα αποτελεί και ένα σύνδεσμο μεταξύ των χωρών της Αδριατικής, των Βαλκανίων και της Μαύρης Θάλασσας.

Όραμα

Η ανάδειξη του λιμένα της ΝΑΒΙΠΕ Πλατυγιαλίου Αστακού σε ένα πρωτοποριακό και διαμετακομιστικό κέντρο προσφέροντας ανταγωνιστικές και ποιοτικές υπηρεσίες στο Εθνικό και Διεθνές Εμπόριο και δημιουργώντας αξία για το προσωπικό και τους μετόχους της εταιρείας.

Αποστολή

Η διευκόλυνση της διακίνησης των εμπορευμάτων φέρνοντας την εφοδιαστική αλυσίδα της ευρύτερης περιοχής στην οποία δραστηριοποιείται ο λιμένας στη νέα εποχή. Επίσης η προώθηση της οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας των εμπλεκομένων μερών, με σεβασμό στο περιβάλλον και στην φιλοσοφία της πράσινης ανάπτυξης

Αξίες

Η ποιότητα και η συνέπεια αναφορικά με τις προσφερόμενες στους χρήστες του λιμένα υπηρεσίες, ο σεβασμός στους πελάτες, η φροντίδα και μέριμνα για το περιβάλλον.

Κοντά στην τοπική Κοινωνία

Η συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα διαφόρων οργανώσεων, εκδηλώνεται με τη μορφή χορηγιών για τη στήριξη εκδηλώσεων και τοπικών πολιτιστικών δράσεων.